ORI_erstatningsbane
Kenneth Jensen bliver interviewet af Lokalavisen til deres Web-TV. Foto: Preben Gøttsche.

ORI får sin erstatningsbane

Det har været en lang og sej kamp, med mange omveje og en række ufine tacklinger lige før mål. Men sikkert er det nu, at ORI får sin erstatningsbane, og at den anlægges på deres stadion på Bjergvejen i Frederikssund.


At vejen har været lang vidner de forgangen otte år om. Så længe er det siden vi i det gamle-gamle byråd afsætte penge til en kunstgræsbane til ORI som erstatning for de baner de mister, når Oppe Sundby Skoles jorde bliver solgt. Siden da er dette salg udsat nogle gange – og tilsvarende er anlægget af erstatningsbanen, der var tænkt som en kunstgræsbane på Bjergvejen.


I mellemtiden har ORI fra sidelinjen måttet se sig overhalet af fodboldklubberne i Frederikssund, Skibby, Slangerup og senest Dalby, der alle har fået kunstgræsbaner, og da turen endelig kom til ORI, så var der mange tekniske og politiske hindringer.


Som sådan er der heller ikke tale om den løsning klubben oprindeligt var lovet, men dog en langt bedre løsning end hvad der ellers har været foreslået på det seneste, og en løsning der giver en af vores største fodboldklubber mulighed for at få lidt ro, og igen koncentrere sig om dét det hele handler om: det gode fodboldspil, det frivillige arbejde og den gode klubånd.


Forude venter nu forhandlinger om nye opvisningsbaner som en del af den nye idrætsby. Baner der reelt ikke er penge til lige nu, i det omfang som er nødvendigt for at opnå den nødvendige kapacitet. Så meget desto vigtigere var det for mig at få sikret ORI tålelige forhold på Bjergvejen nu og her – og når det kan gøres så billigt som det har været muligt, så er det bare om at komme i gang.


Det var et flertal af byrådets medlemmer heldigvis enige om onsdag aften. Så endelig sker der noget. Tillykke til ORI med sejren på den politiske bane. Forhåbentlig venter nu mange hjemmebanesejre med lidt kønnere spil på Bjergvejen.ORIs stadion på Bjergvejen i Frederikssund, hvor der nu anlægges erstatningsbane på den gamle grusbane (til venstre i billedet).

Stadion på Oppe Sundby Skole, som det allerede i 2009 blev besluttet at nedlægge, og erstatte med en enkelt bane på Bjergvejen ved ORIs klubhus.