22-08-17_spild-af-penge
Kenneth Jensen bliver interviewet af Lokalavisen til deres Web-TV. Foto: Preben Gøttsche.

Spild af penge!

Debatindlæg i Hornsherred Lokalavis den 22. august 2017 og Lokalavisen Frederikssund den 29. august 2017.


Onsdag den 16. august behandlede vi i Fritidsudvalget en sag som nok ikke har tiltrukket sig manges opmærksomhed: Status på Kulturmetropol Hovedstaden.


Det er synd, for sagen har stor betydning for vores lokale kulturliv, og altså alle vores mange frivillige ildsjæle i foreningslivet. Aftalen med Kulturmetropolen lægger nemlig beslag på over 20 % af kommunens slunkne kulturpulje, som er den pulje vi kan anvende til at støtte musik, teater, kunst og kultur i hele vores kommune i løbet af året. 20 procent!


Hvad får vi så for de 20 % - eller kr. 120.000,- om året som det drejer sig om?


I løbet af 2016 og 2017 er pengene stort set blevet spist op af ligegyldige rapporter og administration – alt imens vores lokale kultur- og fritidsliv sagtens kunne bruge pengene til at sætte lokale aktiviteter i søen, til glæde og gavn for vores egne borgere.


Jeg frygtede at det ville gå præcis sådan. Derfor stemte jeg imod samarbejdet i august 2015, da aftalen skulle indgås. Og derfor havde jeg til mødet i onsdags bedt om at sagen blev behandlet igen, så vi kunne drøfte mulighederne for at udtræde af samarbejdet, og i stedet bruge vores kulturpenge lokalt. Alt andet er spild af penge!


Heldigvis var resten af udvalget denne gang enig med mig, og mulighederne for at udtræde af samarbejdet bliver nu undersøgt til bunds. Så forhåbentlig er der flere penge på vej til det lokale kulturliv – eller alternativt flere aktiviteter for alle de penge vi giver.
De knap 500.000 kr. vi over fire år sender ud af kommunen - foreløbig uden noget som helst udbytte - kunne være brugt meget bedre på lokale aktiviteter.